tirsdag 7. mai 2013

Nytt prosjekt - modern forsvunnen nine-patch

Noen ganger føles det som om jeg har tid til å lage noe...men så glemmer jeg jo bare alt annet som egentlig skal gjøres. Det er fremdeles ting som ikke er lagd ut i nettbutikken - som vatt, noen ruller osv. Jeg skulle skrive brev til quilteklubbene rundt at jeg finnes. I Kristiansand er det ikke mange som fikk åpningen med seg - artikkelen var jo i Vennesla Tidende. Men vel - noen ganger må en bare begynne med noe nytt.

Det er 2 ting som skal bli til noe. :-) Egentlig tre, men den ene skal jeg bare holde på med når jeg har åpningstid. Da trenger jeg ikke å bære alt mellom quiltehuset og syrommet. :-)

Begge projekter er inspirasjon av ting jeg så på nett.

Det ene er en modern type av disappearing ninepatch - min yndlingsmønster:

http://stlouisfolkvictorian.blogspot.no/2012/07/modernized-d9p.html

Jeg velger å endelig bruke min samling av 5"-batikk charms og sort gjennomfarget batikk fra Hoffman (som jeg har i nettbutikken). Forskjell til vanlig ninepatch er at en bruker 5 av bakgrunnsfirkanter og bare 4 med farge. Pluss at dem med farge legges ikke på den vanlige måten i hjørnene og midten men helt tilfeldig.


Jeg var utrolig glad for den nye standard-linjalen av Creative Grids, som også har hvite tall og streker, det gjorde det veldig enkelt og dele blokkene etter samsying igjen.


Jeg har ikke kommet noe lengre, nå skal blokkene legges ut på en grei måte. :-)
---------------------------
Det andre jeg holder på med er en Fatquarterquilt. Over årene har det samlet seg en del Fatquarter som ikke hører sammen og de skal jeg bruke nå.

Begynte med å legge flere lag opp hverandre og kuttet 9 4"-firkanter som er vanskelig å få ut av en 30cm-bit.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar