søndag 5. mai 2013

Ferdig. Konfirmasjonsteppe

Da var det gjort. Teppet er ferdig, til og med vasket og tørket.

Det tok meg en god stund før jeg kom på at det enkleste er å plusse en rad på i lengden. Kunne jo ha tenkt på det før jeg begynte, huff...neste gang skal jeg nøye sjekke ferdigmål som står i mønsteret.

Så ble det ikke problemer med de ferdige strimlene til kanten heller. Nå er det altså 3x5 blokker mot 3x4 før.

Bakstykke: den sto ikke til valg, det var meg som skulle bestemme den. Jeg hadde en god del gul flanell og den ville jeg bruke. Egentlig var det bare tenkt å lappe den sammen med marihøneflanellen, men så gikk det ikke. Jeg hadde ikke lyst å styre med store biter og kuttet alt opp etter mitt største firkant-linjalet som har 31,5 cm. Alt ble lagt ut på gulvet, jeg begynte å sette sammen.  Da slo det meg at hvis jeg ikke ville sette på label med håndsøm på ferdig teppe måtte jeg gjøre noe nå. Jeg har ikke i det minste peiling hvordan jeg kom på tanken med frihåndsbroderi,  det ble bare til underveis.
Jeg tegnet bokstavene med vannløslig penn og bare 'malte' i vei. Det er vannløslig vlies under for at ikke det bobler og jeg brukte en broderiramme for å holde spenning på stoff.

Quiltet ble teppet på min Longarmmaskin med stjerner, hjerter og loops, det er også navnet til quiltemønsteret.
Lukkekant av jelly roll strimler sydd med maskin. Jeg fulgte metoden Pat Sloan bruker, nemlig å sy den på med applikasjonssøm. Blir utrolig fint og slitesterk.

Konfirmanden ble kjempefornøyd og jeg hørte av mora at teppet er flittig i bruk. ♥

Ps. Flere bilder følger, min sd-kort på nettbrett crashet og bildene gikk tapt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar