tirsdag 7. mai 2013

Nytt prosjekt - modern forsvunnen nine-patch

Noen ganger føles det som om jeg har tid til å lage noe...men så glemmer jeg jo bare alt annet som egentlig skal gjøres. Det er fremdeles ting som ikke er lagd ut i nettbutikken - som vatt, noen ruller osv. Jeg skulle skrive brev til quilteklubbene rundt at jeg finnes. I Kristiansand er det ikke mange som fikk åpningen med seg - artikkelen var jo i Vennesla Tidende. Men vel - noen ganger må en bare begynne med noe nytt.

Det er 2 ting som skal bli til noe. :-) Egentlig tre, men den ene skal jeg bare holde på med når jeg har åpningstid. Da trenger jeg ikke å bære alt mellom quiltehuset og syrommet. :-)

Begge projekter er inspirasjon av ting jeg så på nett.

Det ene er en modern type av disappearing ninepatch - min yndlingsmønster:

http://stlouisfolkvictorian.blogspot.no/2012/07/modernized-d9p.html

Jeg velger å endelig bruke min samling av 5"-batikk charms og sort gjennomfarget batikk fra Hoffman (som jeg har i nettbutikken). Forskjell til vanlig ninepatch er at en bruker 5 av bakgrunnsfirkanter og bare 4 med farge. Pluss at dem med farge legges ikke på den vanlige måten i hjørnene og midten men helt tilfeldig.


Jeg var utrolig glad for den nye standard-linjalen av Creative Grids, som også har hvite tall og streker, det gjorde det veldig enkelt og dele blokkene etter samsying igjen.


Jeg har ikke kommet noe lengre, nå skal blokkene legges ut på en grei måte. :-)
---------------------------
Det andre jeg holder på med er en Fatquarterquilt. Over årene har det samlet seg en del Fatquarter som ikke hører sammen og de skal jeg bruke nå.

Begynte med å legge flere lag opp hverandre og kuttet 9 4"-firkanter som er vanskelig å få ut av en 30cm-bit.



søndag 5. mai 2013

Ferdig. Konfirmasjonsteppe

Da var det gjort. Teppet er ferdig, til og med vasket og tørket.

Det tok meg en god stund før jeg kom på at det enkleste er å plusse en rad på i lengden. Kunne jo ha tenkt på det før jeg begynte, huff...neste gang skal jeg nøye sjekke ferdigmål som står i mønsteret.

Så ble det ikke problemer med de ferdige strimlene til kanten heller. Nå er det altså 3x5 blokker mot 3x4 før.

Bakstykke: den sto ikke til valg, det var meg som skulle bestemme den. Jeg hadde en god del gul flanell og den ville jeg bruke. Egentlig var det bare tenkt å lappe den sammen med marihøneflanellen, men så gikk det ikke. Jeg hadde ikke lyst å styre med store biter og kuttet alt opp etter mitt største firkant-linjalet som har 31,5 cm. Alt ble lagt ut på gulvet, jeg begynte å sette sammen.  Da slo det meg at hvis jeg ikke ville sette på label med håndsøm på ferdig teppe måtte jeg gjøre noe nå. Jeg har ikke i det minste peiling hvordan jeg kom på tanken med frihåndsbroderi,  det ble bare til underveis.
Jeg tegnet bokstavene med vannløslig penn og bare 'malte' i vei. Det er vannløslig vlies under for at ikke det bobler og jeg brukte en broderiramme for å holde spenning på stoff.

Quiltet ble teppet på min Longarmmaskin med stjerner, hjerter og loops, det er også navnet til quiltemønsteret.
Lukkekant av jelly roll strimler sydd med maskin. Jeg fulgte metoden Pat Sloan bruker, nemlig å sy den på med applikasjonssøm. Blir utrolig fint og slitesterk.

Konfirmanden ble kjempefornøyd og jeg hørte av mora at teppet er flittig i bruk. ♥

Ps. Flere bilder følger, min sd-kort på nettbrett crashet og bildene gikk tapt.